ReInvent Fit Logo

Ce este celulita? Cauze, tipuri și cele mai eficiente metode de tratament

noiembrie 17, 2022
Timp de citire 5 minute

Celulita inestetică îți afectează încrederea și stilul de viață? Hai să afli mai multe despre ce este celulita, din ce cauză apare, dar și cum o poți elimina prin cele mai eficiente metode de tratament. Ești cu un pas mai aproape de a-ți recâștiga încrederea în tine și în aspectul tău fizic!

La nivel medical, celulita este o acumulare de țesut adipos cel mai adesea localizat pe coapse, șolduri și fese. Această afecțiune are impact asupra stilului nostru de viață, stilului vestimentar pe care îl adoptăm și încrederea în propriile forțe. Cunoscută și sub denumirea de ”piele cu aspect de coajă de portocală”, celulita a devenit o problemă medicală inestetică, mai ales în sezonul cald.

Imaginează-ți grăsimea de sub piele sub forma unor baloane.

Acestea stochează excesul de energie acumulată din alimentație. Deși la început au o formă regulată și dimensiuni normale, atunci când apar excese sau anumite dezechilibre în corp aceste baloane cu grăsime își măresc forma și apar denivelări pe piele. Așa se formează celulita.

Vrei să porți costumul de baie preferat, dar celulita îți afectează pielea? Câștigă lupta împotriva celulitei și îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii tale cu cele mai eficiente tratamente de la ReInvent FIT!

Factorii care favorizează apariția celulitei

Celulita este influențată de mulți factori, atât din punct de vedere al stilului de viață, cât și din punct de vedere al structurii genetice și hormonale. Astfel, anumite persoane sunt mult mai predispuse la formarea celulitei decât altele. Știai că femeile sunt mult mai vulnerabile în fața celulitei decât bărbații? Conform studiilor realizate de către specialiști, 80% dintre persoanele de sex feminin se confruntă cu celulită.

Iată care sunt factorii ce accelerează formarea celulitei:

  • Un stil de viață dezechilibrat din punct de vedere alimentar. Alimentele bogate în grăsimi și carbohidrați, dar și excesul de sare, alături de un stil de viață sedentar, favorizează formarea stratului adipos și apariția celulitei.
  • Consumul frecvent de alcool duce la deshidratarea accelerată a organismului. Astfel, grăsimea este depozitată în zonele sensibile precum coapse și șolduri. Nivelul optim de hidratare a corpului permite eliminarea regulată a grăsimii.
  • Factorii genetici și echilibrul hormonal au impact direct asupra celulitei. Anumiți hormoni, cum sunt estrogenul, insulina, prolactina contribuie la un flux sangvin optim ce luptă împotriva celulitei. Dacă acești hormoni sunt afectați și nivelul de estrogen scade, apare celulita.
  • Fluctuațiile de greutate pot accentua aspectul celulitei. Chiar și persoanele cu un stil de viață activ și o dietă echilibrată se pot confrunta cu celulită. Dacă te confrunti cu greutate excesivă, o dietă strictă care promite slăbirea rapidă într-un termen foarte scurt poate accentua celulita și aspectul de coajă de portocală. Echilibrul alimentar este cel mai bun plan pe termen lung atât pentru sănătatea organismului, cât și pentru eliminarea celulitei.
  • Perioada de sarcină și perioada de menopauză favorizează apariția celulitei. Excesul de hormoni și retenția de apă specifică perioadei de sarcină, respectiv dezechilibrul hormonal specific perioadei de postmenopauză, aduc modificări în structura hormonală și lasă corpul vulnerabil în fața celulitei.

Te confrunți cu celulita inestetică? Primul pas este să afli cauza și factorii ce au dus la formarea celulitei. Apoi îți vom fi alături și te vom ajuta să lupți împotriva ei cu cele mai eficiente tratamente corporale, de la masajul anticelulitic, până la remodelarea corporală cu radiofrecvență Venus Legacy. Te așteptăm la ReInvent FIT unde vei găsi cei mai buni terapeuți și cea mai inovativă tehnologie pentru întreținere corporală!

Cât tipuri de celulită există?

Ca să poți stabili tratamentul eficient împotriva celulitei, trebuie să cunoști tipul de celulită cu care te confrunți. Există 3 stadii evolutive ale celulitei stabilite în funcție de cât de vizibilă este celulita la suprafața pielii, cât de dureroasă este la atingere și cât de greu este de combătut.

  • Celulita adipoasă este cel mai adesea cauzată de grăsimea localizată din zona feselor și coapseor. Aceasta oferă un aspect ușor neuniform al pielii și este cauzată de o dietă nehrănitoare, săracă în nutrienți.

  • Celulita apoasă apare în urma retenției de lichide. Dacă te confrunți cu dezechilibru hormonal, circulație sangvină și limfatică înceată, vei observa apariția celulitei. Adoptă un stil de viață activ, cu exerciții fizice ușoare și evită alimentele cu exces de sare.

  • Celulita fibroasă este cel mai greu de tratat, fiind localizată în celulele grase, prin noduli dureroși. Este mult mai dură și compactă la atingere, iar țesutul este slab vascularizat, fapt ce favorizează apariția celulitei.

În funcție de tipul de celulită cu care te confrunți, aceasta poate fi mai mult sau mai puțin vizibilă. Dacă celulita este vizibilă doar la atingere, dar dispare când pielea este întinsă, te confrunți cu celulită de gradul 1. Atunci când celulita este vizibilă dacă stai în picioare, dar dispare când pielea este întinsă, este gradul 2. În gradul 3, celulita este vizibilă în permanență și pot apărea dureri la atingeri mai profunde.

Îți recomandăm să apelezi la tratamente eficiente încă de la primele semne ale apariției celulitei. La Re:invent FIT te bucuri de cele mai avansate tehnologii în materie de înfrumusețare și întreținere corporală.

Metode de tratament eficiente împotriva celulitei

Etapele și metodele de tratament sunt întotdeauna stabilite pentru fiecare persoană, în funcție de gradul celulitei și tipul de celulită cu care se confruntă. Scopul tratamentului împotriva celulitei este mereu același: reducerea edemului, drenajul limfatic și refacerea dermului și epidermului.

Dacă reții apă și vrei să tratezi celulita încă de la primele semne, drenajul limfatic poate avea rezultate uimitoare. Dar pentru grăsime localizată, piele fără fermitate și celulită profundă, trebuie să încerci radiofrecvența corporală Venus Legacy. Vei observa de la pri-onlinemele ședințe cum pielea își recapătă fermitatea și elasticitatea, iar celulita este redusă vizibil. Redă aspectul plăcut pielii tale și pășește încrezătoare în hainele preferate!

Vrei un plan de tratament personalizat împotriva celulitei? Programează-te la ReInvent FIT și pe baza unei analize corporale, vom elabora cel mai eficient plan cu tratamentele corporale de care are nevoie corpul tău.