ReInvent Fit Logo

Politica de rambursări și returnări

Ne dorim să fiți pe deplin mulțumit atunci când achiziționați produse și servicii online de la ReInvent FIT, iar dacă nu sunteți încântat de produsele cumpărate, le puteți returna* și noi vă vom înapoia contravaloarea acestora.

ReInvent FIT face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din prezentările de pe site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse în pachetul standard, culoarea poate fi diferită, unele specificații pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări și soluționări ale sesizărilor dumneavoastră, folosind formularul de contact.

Pentru returul TOTAL sau PARȚIAL al unei comenzi, trebuie să înregistrați o cerere de returnare. Pentru înregistrarea acestei cereri, aveți disponibil, formularul de Contact . După înregistrarea cererii de retur, primiți din partea unui operator indicațiile necesare (confirmarea acceptării returului conform condițiilor afișate pe site, modalitatea de returnare, adresa pentru retur, notificările cu privire la returul sumei achitate, etc.) pentru efectuarea returului (primiți răspuns la emailul trimis, vă rugăm să verificați și folderul spam al emailului dumneavoastră).

ReInvent FIT va înapoia contravaloarea produselor returnate, sau a serviciilor,  în cel mult 14 zile de la data denunțării în scris a contractului, dar nu înainte de data recepționării bunurilor, suma înapoiată nu conține taxa de transport.

Rambursarea și preschimbarea serviciilor
În situația în care a fost achiziționat un serviciu care a fost deja prestat integral (de care s-a beneficiat integral), nu poate fi schimbat cu un alt serviciu, nici contravaloarea acestuia nu poate fi returnată.
În cazul în care a fost achiziționat un serviciu însă nu s-a beneficiat de el, puteți solicita schimbarea cu un alt serviciu cu condiția ca valoare noului serviciu să fie egală sau mai mare (pentru care se va achita diferența) sau puteți solicita rambursarea totală a acestuia.
În cazul în care ați achiziționat un serviciu care v-a fost prestat parțial, aveți posibilitatea de a solicita ca restul serviciului să fie înlocuit cu unul de aceeași valoare a sumei rămase sau puteți solicita rambursarea sumei rămase.
În cazul în care ați achiziționat un serviciu care v-a fost prestat parțial, dar care a făcut parte dintr-un pachet promoțional, a beneficiat de o reducere, un discount sau un avantaj față de prețul de listă per element (bucată/ședință/etc.) și doriți schimbarea cu un alt serviciu sau rambursare, atunci calculul serviciilor deja prestate se va realiza la preț întreg,

De exemplu,în cazul din urmă, o ședință pentru serviciul X costa 250 de lei la prețul normal de listă. Imaginați-vă ca ați achiziționat un pachet de 6 ședințe pentru serviciul X cu un preț promoțional de 1200 lei în loc de 1500 lei (adică 200 lei/ședință în loc de 250 lei/ședință cât este prețul inițial de listă). Dacă, după ce ați beneficiat de 3 ședințe din serviciul X, doriți să solicitați un alt serviciu sau rambursare, calculul se va face în felul următor: Din prețul total al serviciului achitat ( 1200lei ) se scad cele 3 ședințe efectuate x 250 lei (preț normal de listă) = 450 lei valoarea rămasă de utilizat pentru achiziționarea altui produs/serviciu ori rambursare/storno.

Condițiile de anulare și reprogramare ale ședințelor:

În cazul în care aveți un pachet de servicii achiziționat și o ședință programată dar nu mai puteți ajunge din motive personale, trebuie să ne anunțați cu minim 3 ore înainte pentru a o putea anula sau reprograma. În caz contrar, ședința se va considera efectuată, contravaloarea ei nu va fi rambursata și nu va putea fi inclusă înapoi în pachet.

Returul produselor
RETUR TOTAL

În cazul în care clientul returnează toată comanda, ReInvent FIT va returna contravaloarea produselor comandate. Atenție – costul de transport pentru returul produselor către ReInvent FIT va fi suportat de clientul care a solicitat returul! Returul produselor se face prin orice firmă de curierat preferată de client respectând detaliile menționate în emailul primit după înregistrarea cererii de retur.

RETUR PARȚIAL

În cazul în care clientul returnează parțial și păstrează unul sau mai multe produse, ReInvent FIT va returna numai contravaloarea produselor pe care clientul dorește să le returneze, fără să returneze taxa de transport pentru expediție. Atenție – și în cazul acesta taxa de transport pentru returnarea produselor este suportată de client! Returul produselor se face prin orice firmă de curierat preferată de client, respectând detaliile menționate în emailul primit după înregistrarea cererii de retur.

Vă rugăm să ambalați cu grijă produsele returnate, ReInvent FIT nu vă returna contravaloarea produselor în cazul în care acestea sunt deteriorate pe timpul transportului.

Dacă doriți să primiți detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați folosind formularul de contact.

Dreptul de retragere și exceptările prevazute de lege

Dreptul de returnare se aplică numai produselor comandate și plătite prin intermediul site-ului reinventfit.ro. Reglementările OUG 34/2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului, nu se adresează persoanelor juridice și persoanelor ce ridică de la sediul ReInvent FIT produsele comandate și achitate.

CONFORM OUG NR. 34/2014 PRIVIND DREPTURILE CONSUMATORILOR ÎN CADRUL CONTRACTELOR ÎNCHEIATE CU PROFESIONIȘTII

“Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”.

Ca atare, consumatorul are dreptul ca, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor comandate și plătite prin site, să notifice înscris ReInvent FIT folosind formularul de contact în care să informeze asupra deciziei sale de a renunța la produsele comandate, fără obligativitatea invocării unui motiv anume. ReInvent FIT are obligația să returneze în termen de 14 zile calendaristice contravaloarea produselor/serviciilor comandate, dacă acestea au fost achitate, dar nu înainte de data recepționării bunurilor.

*Consumatorul nu poate denunța unilateral (nu poate returna), în condițiile art. 16, lit. c), d), e), OUG 34/2014, contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid si anume: c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar: d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;

Diminuarea valorii bunurilor returnate conform OUG NR 34/2014 Art. 14, Alin. 3

Consumatorului i se oferă dreptul de a se retrage (dreptul de retur) în cazul achizițiilor cu livrare la domiciliu sau în pachetomat, tocmai pentru că nu are posibilitatea de a vedea produsele înainte de încheierea contractului, din același motiv i se permite să testeze și să verifice produsele pe care le-a cumpărat în măsură în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare al acestora.

Astfel, pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare al acestora, consumatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze la fel cum i s-ar permite într-un magazin fizic.

Returnări

Dacă aveți o problemă cu un produs comandat de la noi, care nu a fost rezolvată de către Departamentul Vânzări, aveți posibilitatea de a returna produsul. Primul pas este completarea unei cereri de returnare prin formularul de contact.

După completarea cererii vă vom răspunde prin e-mail sau telefon în termen de 3 zile lucrătoare cu instrucțiunile de returnare.

Pentru comenzile plătite cu cardul suma va fi returnata pe aceelași card utilizat la pentru tranzacționare, în decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.